Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Ρώτα το νερό…τι τρέχει

Εκπαιδευτική επίσκεψη σε σημείο του Ευήνου ποταμού, κοντά στο Χάνι Μπανιά, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου 2017, τα δύο τμήματα της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου. Η μικρή αυτή εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της Γλώσσας και πιο συγκεκριμένα της ενότητας 2 «Ρώτα το νερό… τι τρέχει».
Στον χώρο τους έγινε ξενάγηση και κατέγραψαν λεπτομερείς πληροφορίες για το ποτάμι. Στην αρχή έμαθαν για την ιστορία του και τις αναφορές που υπάρχουν για αυτό στη Μυθολογία. Ενημερώθηκαν από πού πηγάζει και που εκβάλλει, καθώς και για την παραποτάμια βλάστηση που συναντά κανείς στη διαδρομή του από τα ορεινά έως τη θάλασσα. Ακόμη άκουσαν για τα ζώα που ζουν γύρω από αυτό, αλλά και τα ψάρια του γλυκού νερού που κολυμπούν στα νερά του. Επίσης υπήρξε αναφορά στα εντυπωσιακά μνημεία που συναντά κανείς κατά μήκος της διαδρομής του, αλλά και στα πέτρινα γεφυράκια που ενώνουν τις όχθες του. Ξεχωριστή μνεία έγινε και για τις αθλητικές δραστηριότητες κανόε-καγιακ και ράφτινγκ που γίνονται στα νερά του, αλλά και για αυτές που μπορούν να κάνουν οι επισκέπτες της περιοχής γύρω από το ποτάμι, όπως πεζοπορία, ορειβασία και ιππασία.
Τα παραπάνω αποτέλεσαν την πρώτη ύλη, ώστε την επόμενη μέρα οι μαθητές να συνθέσουν γραπτό λόγο σύμφωνα με το διδαχθέν κειμενικό είδος της ενότητας, αυτό της περιγραφής τοπίου.

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου