Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Επίσκεψη της Β΄ Δημοτικού στο Φετιχιέ Τζαμί

Με αφορμή την επέτειο της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου και την ενότητα της Μελέτης Περιβάλλοντος σχετικά με την συνοικία, όπου μιλήσαμε και για την πόλη μας, επισκεφτήκαμε το Φετιχιέ Τζαμί (5/10/2017). Με τη βοήθεια της ξεναγού, ένα συναρπαστικό ταξίδι ξεκίνησε από την ιστορία του Τζαμιού, και κατ΄ επέκταση της Ναυπάκτου, και μας οδήγησε σε διάφορους σταθμούς του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Πρώτος σταθμός, η ευρωπαϊκή λαϊκή παράδοση όπως ξεπηδά από τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ. Επόμενος σταθμός του ταξιδιού, η ελληνική μυθολογία με ηρωίδα την Ωραία Ελένη για την οποία έφυγαν από τη Ναύπακτο σαράντα μέλανα πλοία με αρχηγό τον βασιλιά των Αιτωλών Θόα, όπως μας αναφέρει ο Όμηρος. Το συναρπαστικό αυτό ταξίδι στηρίχτηκε σε μια έκθεση - έκπληξη που μας περίμενε στον χώρο αυτό. Έτσι, μέσα από τη σύντομη αυτή επίσκεψη, οι μικροί μας μαθητές μεταφέρθηκαν πίσω στον χρόνο και γνώρισαν την κουλτούρα των Ευρωπαίων που συμμετείχαν στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου