Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Εκπαιδευτική επίσκεψη Γ' τάξης «Ζωντανεύοντας το ραδιόφωνο»

Στις 23/10/2017 οι μαθητές / μαθήτριες της Γ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων μας επισκέφθηκαν το Μουσείο Επιστημών και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, όπου συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Ζωντανεύω το ραδιόφωνο». Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ένα σύντομο ταξίδι στον χρόνο και να κατανοήσουν τη λειτουργία του ραδιοφώνου μέσα από ειδικά σχεδιασμένες βιωματικές δράσεις.
Αρχικά, σχημάτισαν ομάδες με στόχο να επιλύσουν τους γρίφους που τους ανέθεσαν οι ξεναγοί και απαιτούσαν την ενεργοποίηση της παρατηρητικότητάς τους εντός του εκθεσιακού χώρου. Οι συγκεκριμένοι γρίφοι σχετίζονταν με συσκευές του παρελθόντος που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι για να διασκεδάσουν (π.χ. γραμμόφωνο, πικ απ κ.α.). Παράλληλα, το πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό του μουσείου βοήθησε τους μαθητές / μαθήτριες του σχολείου μας να γνωρίσουν τα ηλεκτρονικά τους στοιχεία.
Στη συνέχεια, τα παιδιά προσέγγισαν βιωματικά τον τρόπο με τον οποίο ταξιδεύει ο ήχος, παρακολουθώντας εκπαιδευτικά πειράματα που σχετίζονταν με τον ηλεκτρομαγνητισμό και τις εφαρμογές του.
Στο τέλος της ξενάγησής τους οι μαθητές / μαθήτριες συγκεντρώθηκαν στον αμφιθεατρικό χώρο του μουσείου όπου με παιγνιώδη τρόπο αξιοποίησαν τις γνώσεις που αποκόμισαν σε κουίζ γνώσεων.
Η επίσκεψη σε έναν χώρο όπου προάγεται η γνώση ήταν για όλους μια ξεχωριστή εμπειρία, καθώς μεταφέρθηκαν πίσω στον χρόνο και κατανόησαν με δημιουργικό τρόπο τον ρόλο του ραδιοφώνου στην ψυχαγωγία, την ενημέρωση και την επικοινωνία.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου