Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Διαθεματικό Α’ τάξης: Παιχνίδια-Παραμύθια 2017-2018

Στο πλαίσιο του διαθεματικού με θέμα «Παιχνίδια του χθες και του σήμερα και παραμύθια απ’ όλο τον κόσμο» τα δύο τμήματα της Α’ τάξης κατά τη διάρκεια της ώρας της Μουσικής επεξεργάστηκαν δύο ηχοϊστορίες μέσα από το βιβλίο της Μουσικής τους. Η πρώτη είναι: «Με το Άλφα και το Ρο τραγουδάω και εγώ», που είναι βασισμένη στο παραμύθι της Βασιλικής Χατζημανωλάκη «Ήχος-μύθος σαν ενώσουν...παραμύθι θα μας δώσουν» και η δεύτερη είναι: «Ο βασιλιάς Αργός και η αρκούδα» του Ανδρέα Πριονά.
Οι μαθητές/τριες συμμετείχαν ενεργά στην αφήγηση με ήχους, όπως λαχνίσματα, φωνές και φράσεις, αλλά και διαμέσου κρουστών οργάνων, προσδίδοντας με αυτό το τρόπο στις ιστορίες ζωντάνια και παραστατικότητα. Οι ρόλοι τους ήταν η μίμηση των φυσικών ήχων, που είναι και η αρχική μουσική εμπειρία κάθε ανθρώπου. Η συμμετοχή τους βοήθησε να γίνουν μέρος των ίδιων των ιστοριών και μέσα από τη ψυχαγωγία, που τους προσέφερε, συνειδητοποίησαν ότι η Μουσική τα βοηθάει να μην είναι μόνο παθητικοί ακροατές σε μία αφήγηση, αλλά να βιώνουν, αυτό που ακούν...
Η βιωματική προσέγγιση είναι αναπόσπαστο κομμάτι της διαθεματικότητας και συντελεί αποτελεσματικά στη γνωστική, ψυχοκινητική και κοινωνική μάθηση των παιδιών μας. Η Μουσική Αγωγή προσφέρεται, γενικά, ως γνωστικό αντικείμενο για να υλοποιηθούν βιωματικές προσεγγίσεις στη μάθηση.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου