Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

A’ τάξη δημοτικού: “Το σήμερα θρέφεται από τα περασμένα και τα μελλούμενα από το σήμερα”

Έχοντας στον νου τα λόγια του Φώτη Κόντογλου “Το σήμερα θρέφεται από τα περασμένα και τα μελλούμενα από το σήμερα», την Τετάρτη, 8/11/2017, οι μαθητές της Α΄ τάξης πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Λαογραφικό Μουσείο Μανάγουλης, προκειμένου να αντιληφθούν τη μέγιστη αξία που διαδραματίζει το χθες στο σήμερα.
Οι άνθρωποι του μουσείου σταμάτησαν τον χρόνο και ταξίδεψαν τους μαθητές στα περασμένα. «Ξεδίπλωσαν» μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους, μία πλούσια ποικιλία από εκθέματα σχετικά με την καθημερινή ζωή, τη βιοπάλη και τα έθιμα του χωριού και στη συνέχεια άκουσαν με προθυμία τις απορίες τους για τις χρήσεις των εκθεμάτων αυτών από τις προηγούμενες γενιές.
Η επίσκεψη ενθουσίασε τους μαθητές και τους δημιούργησε έντονη την ευθύνη μέσα τους για την αναγκαιότητα της διαφύλαξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς είναι σημαντικός παράγοντας για το μέλλον και την ταυτότητα κάθε τόπου.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου