Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Από το Ρίο...στο Αντίρριο

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο μουσείο της Γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου πραγματοποίησαν τα δύο τμήματα της Δ' τάξης του Δημοτικού σχολείου των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, σήμερα Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017,στο πλαίσιο της ενότητας 1.8. «Σημαντικά έργα» της Μελέτης Περιβάλλοντος. Οι μικροί μαθητές απόλαυσαν την παραμονή τους στον χώρο. Αρχικά είδαν οπτικοακουστικό υλικό σχετικό με τα στάδια κατασκευής του εντυπωσιακού έργου που ένωσε την Στερεά Ελλάδα με την Πελοπόννησο. Έπειτα θαύμασαν τις μακέτες που απεικονίζουν την περιοχή κατά τη μέση της κατασκευής, μένοντας εντυπωσιασμένοι από την απεικόνιση του φυσικού περιβάλλοντος συνδυαστικά με τα μηχανήματα κατασκευής της Γέφυρας, όπως γερανούς, ειδικά πλοία και πλωτές δεξαμενές. Στη συνέχεια ειδικό προσωπικό της Γέφυρας ξενάγησε τα παιδιά στο χώρο, δείχνοντας τους τις μεγάλες φωτογραφίες από τα διάφορα στάδια εξέλιξης του έργου που είναι αναρτημένες στο χώρο, ενώ ειδική μνεία έγινε στον εμπνευστή της γεφύρωσης του στενού, Χαρίλαο Τρικούπη. Στο τέλος είδαν φωτογραφίες από γέφυρες και γεφύρια, διαφόρων ειδών, της Ελλάδας και του εξωτερικού, ενώ τους μοιράστηκε και έντυπο υλικό με πληροφορίες για την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου