Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: «Τα πεμπτάκια πηγαίνουν Πανεπιστήμιο»

Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού συνοδεία των δασκάλων τους πραγματοποίησαν μια πρωτότυπη εκπαιδευτική επίσκεψη στο Τμήμα Χημείας και στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Εκεί μας υποδέχθηκε ο κος Χριστόπουλος, καθηγητής Χημείας, όπου με τη βοήθεια της κας Κουλούρη μας ξενάγησε στον κόσμο των πειραμάτων. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να προσεγγίσουν βιωματικά τη σχετική ενότητα της Φυσικής τους χρησιμοποιώντας απλά υλικά της καθημερινής μας ζωής σε συνδυασμό με τα μηχανήματα του εργαστηρίου και να εξάγουν επιστημονικά συμπεράσματα για την ενέργεια και τα αποτελέσματα. Συνομίλησαν με τον καθηγητή και έλυσαν πολλές από τις απορίες τους συμπεριφερόμενοι ως μικροί ερευνητές. Στο Τμήμα Φυσικής, μας ξενάγησε ο κος Ελευθεριώτης, φέρνοντας τα παιδιά σε επαφή με κατασκευές φοιτητών σχετιζόμενες με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και δείχνοντάς τους εφαρμογές νέων τεχνολογιών πάνω στο συγκεκριμένο θέμα.
Ευχαριστούμε θερμά τους καθηγητές των Τμημάτων για τη φιλοξενία και ανυπομονούμε να ξανασυνεργαστούμε!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου