Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Ε΄ Δημοτικού: Επίσκεψη στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Γλαύκου

Την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού συνοδεία των δασκάλων τους πραγματοποίησαν μια πρωτότυπη εκπαιδευτική επίσκεψη στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του Γλαύκου, στην Αχαΐα. Με αφορμή τις ενότητες της Γεωγραφίας για τα φράγματα και τις τεχνητές λίμνες, καθώς και το κεφάλαιο του ηλεκτρισμού στη Φυσική, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τρόπο εκμετάλλευσης της ενέργειας του νερού και τη διαδικασία μετατροπής του σε ηλεκτρικό ρεύμα. Ο υπεύθυνος του χώρου μας ξενάγησε, γνωρίζοντάς μας αρκετές λεπτομέρειες για το εν λόγω εργοστάσιο, μιας και είναι το πρώτο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της χώρας, με χρονολογία ίδρυσης το 1922. Η ξενάγηση, εκτός από την περιήγηση στον χώρο του εργοστασίου - κλιμακοστασίου, περιελάμβανε και περιήγηση στον χώρο του μουσείου που βρίσκεται εκεί και φιλοξενεί διατηρητέα μηχανολογικά μέρη του υδροηλεκτρικού σταθμού.
Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο του χώρου για την ξενάγηση και τη φιλοξενία!

 

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου