Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Επίσκεψη της B΄ τάξης στο Λαογραφικό Μουσείο Ευπαλίου

Το λαογραφικό μουσείο Ευπαλίου επισκέφτηκαν την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων Πάνου. Οικιακά σκεύη, χειροποίητες κουβέρτες και υφαντά, παλιές ενδυμασίες, αργαλειός, σκάφη, έγγραφα και βιβλία των σχολείων του παρελθόντος, άλμπουμ από τον πόλεμο, σπαθιά, μια καρέκλα κουρέα, ζυγαριές και γεωργικά εργαλεία όπως το πατητήρι και το αλέτρι είναι μερικά από τα αντικείμενα της λαϊκής μας παράδοσης που είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά οι μαθητές μας. Τα παιδιά, παρατηρώντας τα εκθέματα του μουσείου, μεταφέρθηκαν πολλά χρόνια πίσω, για να δουν τη ζωή του «τότε» και να τη συγκρίνουν με αυτή που ζουν σήμερα. Ένα ταξίδι στο παρελθόν, απαραίτητο για να κρατηθεί δεμένη η νέα γενιά με τις ρίζες μας και τον πολιτισμό μας. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σχετικής διδακτικής ενότητας και ενόψει της επικείμενης Λαογραφικής Έκθεσης που διοργανώνει η τάξη.
Ευχαριστούμε την υπεύθυνη του μουσείου, κυρία Γιάννα Κατσαρού, για την ξενάγηση και το όμορφο αυτό ταξίδι!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου