Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Α΄ τάξη: Επίσκεψη στο κηροπλαστείο

Στο πλαίσιο του διαθεματικού προγράμματος της Α΄ Δημοτικού με θέμα τη «Μέλισσα», οι μαθητές επισκέφθηκαν το παραδοσιακό κηροπλαστείο του κύριου Κατσαντώνη, στην πόλη της Ναυπάκτου. Εκεί, γνώρισαν την τέχνη της κηροπλαστικής. Με χαρά και αμείωτο ενδιαφέρον, παρακολούθησαν τον κύριο Κατσαντώνη, που με τα λόγια του και με υλικά του εργαστηρίου, ενημέρωσε τους μαθητές για τα βήματα παρασκευής των κεριών. Στο τέλος, δώρισε με πολλή αγάπη ένα αναμνηστικό κερί στον κάθε μαθητή.
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κύριο Κατσαντώνη που μας υποδέχτηκε στο εργαστήριό του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το κηροπλαστείο λειτουργεί ανελλιπώς από το 1949 και τα άτομα που μας υποδέχτηκαν σήμερα στον χώρο αυτό αποτελούν την τρίτη γενιά κηροπλαστών του. Αποδεδειγμένα, η γνώση και η αγάπη τους για την τέχνη αυτή, αποτελούν τη συνταγή της επιτυχημένης επιχείρησης, η οποία προμηθεύει με κεριά, χρόνια τώρα, τη χώρα μας κι όχι μόνο.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου