Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Erasmus+ KA2: Επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στη Βουλγαρία

Την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus KA2, η Βουλγαρία υποδέχτηκε τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Tous différents et alors?», με θέμα τη διαφορετικότητα. Πρόκειται για τη δεύτερη διακρατική συνάντηση κατάρτισης και μάθησης των εκπαιδευτικών. Με αφετηρία το σχολείο «Narcis», οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν ανοιχτά μαθήματα στα μαθηματικά και στη γλώσσα. Πρόκειται για διδασκαλίες που ανταποκρίνονται πλήρως στις βασικές αρχές της παιδαγωγικής, τη βιωματική μάθηση και την ομαδοσυνεργατική μέθοδο. Με σύμμαχο τον σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, το ενδιαφέρον των μαθητών διατηρήθηκε αμείωτο.
Έπειτα, οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί συγκεντρώθηκαν στον χώρο συνεδριάσεων του σχολείου προκειμένου να παρουσιάσουν τις δραστηριότητες που είχαν συμφωνηθεί στην προηγούμενη διακρατική συνάντηση στη Ρουμανία και υλοποιήθηκαν κατά το πρότερο χρονικό διάστημα. Στη συνέχεια, οι εκπαιδευτικοί αντάλλαξαν απόψεις για ζητήματα παιδείας των χωρών τους και διαπιστώθηκε ότι οι ομοιότητες μεταξύ των χωρών στον τρόπο διδασκαλίας είναι περισσότερες από τις διαφορές. Στην πορεία της συνάντησης συζητήθηκε η εξέλιξη του προγράμματος.
Κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσης οι εκπαιδευτικοί συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο της πόλης και έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση για τη σχέση της εκπαίδευσης με τις τοπικές αρχές. Η μέρα αυτή ολοκληρώθηκε σε έναν πολιτιστικό χώρο όπου οι μαθητές του σχολείου «Narcis» αναβίωσαν ήθη και έθιμα της χώρας τους συνδυάζοντάς τα με παραδοσιακούς χορούς, τραγούδια και με το άρωμα των τοπικών συνταγών. Πρόσφεραν έτσι μια ολοκληρωμένη εικόνα της ζωής στη Βουλγαρία κατά το παρελθόν.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου