Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Erasmus+ KA2: Συνέχεια των εργασιών στη Βουλγαρία

Στις εγκαταστάσεις του σχολείου «Narcis» οι εκπαιδευτικοί κάθε χώρας που συμμετέχει στο πρόγραμμα παρουσίασαν μια σειρά από εκφράσεις ευγένειας που χρησιμοποιούνται στη γλώσσα τους και τις οποίες επέλεξαν και εικονογράφησαν οι μαθητές τους. Αφού πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση από κάθε χώρα, όλες οι εργασίες των μαθητών συγκεντρώθηκαν κι έτσι δημιουργήθηκε ένα κοινό λεξικό. Πρόκειται για την πρώτη διακρατική δημιουργία του project.
Εν συνεχεία, αναγνώστηκαν οι παραγωγές γραπτού λόγου των μαθητών της Βουλγαρίας και της Γαλλίας με θέμα τη διαφορετικότητα. Η Ελλάδα έδωσε κι αυτή ένα πρώτο δείγμα γραφής, υποσχόμενη ότι θα παρουσιάσει αναλυτικότερα τις ιδέες της κατά την επόμενη συνάντηση στη χώρα μας. Κατακλείδα όλων αυτών, αποτέλεσε η επιλογή του λογότυπου του προγράμματος που θα συντροφεύει μαθητές και εκπαιδευτικούς καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού στον κόσμο της διαφορετικότητας.
Επόμενος σταθμός, το Δημοτικό Σχολείο Καλών Τεχνών «Nikola Yonkov Vaptsarov» όπου οι μαθητές εντυπωσίασαν με την πειθαρχία, την εργατικότητα και το ταλέντο που επέδειξαν κατά το ανοιχτό μάθημα θεατρικής αγωγής, μουσικής και μπαλέτου, αποδεικνύοντάς μας ότι η αγωγή του παιδιού χρειάζεται και τις τέχνες για να είναι ολόπλευρη.
Όλες οι διδασκαλίες και οι συνακόλουθες δραστηριότητες που λαμβάνουν χώρα στη Βουλγαρία έχουν σκοπό να παρουσιάσουν την ιστορία και τη λαογραφία της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, μαθητές και εκπαιδευτικοί επισκέφθηκαν το μοναστήρι του Αρχάγγελου Μιχαήλ, το εθνογραφικό και αρχιτεκτονικό συγκρότημα Εtar και την παλιά πρωτεύουσα της χώρας Veliko Tarnovo, στην κορυφή της οποίας δεσπόζει το μεσαιωνικό φρούριο Tsarevets.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου