Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Α’ τάξη Δημοτικού: Της λίμνης το νερό, της θάλασσας το αλάτι...λιμνοθάλασσας παλάτι

Την Τετάρτη 9 Μαΐου, οι μαθητές της Α’ τάξης επισκέφθηκαν το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μεσολογγίου και με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών του περιηγήθηκαν σ΄ αυτόν τον ιδιαίτερο τόπο.
Αρχικά, προσέγγισαν θεωρητικά το πρόγραμμα στο οποίο τους δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχουν. Ενημερώθηκαν, δηλαδή για τον σκοπό της επίσκεψής τους κι έπειτα παρακολούθησαν μια παρουσίαση γύρω από τη δημιουργία, τη σημασία και το οικοσύστημα της λιμνοθάλασσας.
Ακολούθως, κατευθύνθηκαν στην κεντρική λιμνοθάλασσα του Μεσολογγίου και με γνώμονα όλες τους τις αισθήσεις ήρθαν σε επαφή με το φυσικό της περιβάλλον. Στον δρόμο «συνάντησαν» πελάδες, ιβάρια και γαΐτες, τις κατοικίες των ψαράδων, τα φυσικά ιχθυοτροφεία και τις βάρκες της λιμνοθάλασσας αντίστοιχα.
Τελευταίος σταθμός στο ταξίδι τους...η ορνιθοπαρατήρηση. Με τηλεσκόπια αντίκρισαν σπάνια είδη πουλιών. Αισθάνθηκαν μεγάλη χαρά βλέποντας τους φτερωτούς τους φίλους να κινούνται σχεδόν δίπλα τους…
Ευχαριστούμε θερμά τους εκπαιδευτικούς του ΚΠΕ Μεσολογγίου για τη δράση που υλοποίησαν. Ως αυριανοί πολίτες, οι μαθητές της Α’ τάξης αποκόμισαν την ευθύνη για την προστασία, τη διατήρηση και τη διαχείριση της φύσης και του τοπίου του «Εθνικού Πάρκου» ως φυσικής κληρονομιάς.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου