Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Α’ τάξη Δημοτικού: Ο κόσμος του βιβλίου

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας και της καλλιέργειας θετικής στάσης απέναντι στο βιβλίο, οι μαθητές της Α΄ τάξης του Δημοτικού, προσκόμισαν στην τάξη τ’ αγαπημένα τους βιβλία κι έπειτα τ’ αντάλλαξαν μεταξύ τους προκειμένου να τα διαβάσουν. Έτσι, αφού ταξίδεψαν στον κόσμο του εκάστοτε βιβλίου, στη συνέχεια παρουσίασαν τα βασικά στοιχεία από τα οποία αυτό αποτελείται και λίγα λόγια για την ιστορία του. Τα παιδιά αφενός ενθουσιάστηκαν με την ιδέα της βιβλιοπαρουσίασης αφετέρου γνώρισαν μία μεγάλη ποικιλία βιβλίων.
Στο τέλος, μέσα στην τάξη πραγματοποιήθηκαν παιγνιώδεις δραστηριότητες με βάση το βιβλίο. Έτσι τα παιδιά συνειδητοποίησαν ότι για κάθε άτομο υπάρχει το ανάλογο βιβλίο, το οποίο θα καταφέρει να κεντρίσει τα ενδιαφέροντά του και θα εξάψει τη φαντασία του.

« Επιστροφή

 

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου