Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Επίσκεψη Β΄ Δημοτικού στο Δημαρχείο

Τη φετινή χρονιά συζητήσαμε τόσο στο μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος όσο και στο μάθημα της Γλώσσας για τις υπηρεσίες της συνοικίας μας, και ιδιαίτερα για τον Δήμο και τον ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έτσι, μας δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφτούμε το Δημαρχείο του Δήμου Δύμης, την Πέμπτη 17 Μαΐου, και να δούμε από κοντά τον τρόπο λειτουργίας του. Οι υπεύθυνοι του Δήμου ξενάγησαν τους μαθητές στα τμήματα του Δημαρχείου και τους εξήγησαν τις αρμοδιότητες που αναλαμβάνει το καθένα. Με το πέρας της ξενάγησης, οι μαθητές συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα συνεδριάσεων, όπου συζήτησαν μαζί με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο και τους συνεργάτες του και πραγματοποίησαν ένα μικρό συμβούλιο με θέμα τη δημιουργία μιας παιδικής χαράς. Οι μαθητές ανέπτυξαν τις ιδέες τους, κατέληξαν σε μια απόφαση και έτσι βίωσαν ένα μικρό, αλλά ταυτόχρονα σημαντικό μέρος της λειτουργίας της τοπικής αυτοδιοίκησης. Βέβαια, από μια τέτοια επίσκεψη δεν έλειψε και το κέρασμα προς τους μικρούς μαθητές! Ευχαριστούμε πολύ τους εκπροσώπους του Δήμου και ιδιαίτερα τον κ. Πυρρή για την πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου