Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: «Ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία»

Η εθελοντική αιμοδοσία είναι τρόπος ζωής, είναι συμπεριφορά, βίωμα, αξία, προσωπική επιλογή, μια έμπρακτη απόδειξη "ΑΓΑΠΗΣ" στον συνάνθρωπο, μια μικρή θυσία με την οποία χαρίζουμε πολλά. Αυτό που εισπράττουμε είναι η χαρά της προσφοράς. Σε Νοσοκομείο της Μεγάλης Βρετανίας έξω από το τμήμα αιμοδοσίας υπάρχει η ρήση ενός δασκάλου που αναφέρει "όταν παίρνεις γεμίζουν τα χέρια σου, όταν δίνεις γεμίζει η ψυχή σου".
Γι’ αυτό τον λόγο δε θα μπορούσαμε να αφήσουμε τη χρονιά να τελειώσει χωρίς να μιλήσουμε στους μαθητές των μεγάλων τάξεών μας, της Ε΄και της Στ΄, για την αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας. Έτσι το σχολείο μας επισκέφθηκαν μέλη του προσωπικού του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου, που μας μίλησαν για τη διαδικασία και τη σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας, έλυσαν πολλές απορίες μας και διασκέδασαν με γρίφους με θέμα την αιμοδοσία.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου