Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: «Παραγωγή Γραπτού Λόγου»

«Τα όρια του κόσμου μου είναι τα όρια της γλώσσας μου», κατά τον αυστριακό φιλόσοφο Wittgenstein. Αυτό σημαίνει, γνωρίζω τον κόσμο όσο μου επιτρέπουν οι γλωσσικές μου ικανότητες, επικοινωνώ με τον κόσμο και τα πράγματα στον βαθμό που έχω τις γλωσσικές προϋποθέσεις. Η σωστή γραπτή ή η προφορική έκφραση δίνει στο άτομο ελευθερία και πνευματική δύναμη.
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο μάθημα της «Παραγωγής Γραπτού Λόγου» σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και προτάσσουν μεταξύ των βασικών τους στόχων την εξασφάλιση των κατάλληλων προϋποθέσεων για την ανάπτυξη των γλωσσικών ικανοτήτων των μαθητών.
Γι΄ αυτόν τον λόγο οι μαθητές της Στ΄ Τάξης συμμετείχαν σε ένα δίωρο σεμινάριο «Γραπτής Έκφρασης» στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων με την Φιλόλογο κα. Αντριάνα Μπαλαμπάνη. Οι μαθητές μας κλήθηκαν να επεξεργαστούν ένα θέμα έκθεσης σχετικό με τον «αθλητισμό» και στη συνέχεια προέβησαν στη γραφή του αντίστοιχου γραπτού κειμένου ακολουθώντας σωστή κειμενική δομή και χρησιμοποιώντας πλούσιο λεξιλόγιο.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου