Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: «Επανάληψη, η μητέρα της μάθησης»

Τελειώνοντας τη σχολική χρονιά θα θέλαμε να επισημάνουμε την αξία της επανάληψης στη σχολική διαδικασία. Θεωρούμε απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξη της επανάληψης των γνωστικών αντικειμένων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου ο μαθητής να κάνει κτήμα του αυτά που μαθαίνει και όχι να μαθαίνει μηχανιστικά. Μας ενδιαφέρει μέσα από την επανάληψη η όξυνση της κριτικής σκέψης των παιδιών, ώστε να μπορούν να εφαρμόζουν τις γνώσεις τους και όχι απλά να τις θυμούνται τη στιγμή μόνο που τις διδάσκονται.
Στα πλαίσια της παραπάνω λογικής οι μαθητές της Στ΄ Τάξης σήμερα, 7 Ιουνίου 2018, πήγαν στο Γυμνάσιο και επεξεργάστηκαν ένα επαναληπτικό φύλλο εργασίας Μαθηματικών με τον Καθηγητή Μαθηματικών κ. Γιώργο Σκαρπέντζο, το οποίο αφορούσε το σύνολο των μαθηματικών γνώσεων που πρέπει να έχει ένας τελειόφοιτος μαθητής του Δημοτικού, καθώς θεωρούμε πως η γνώση σε κάθε τάξη δεν είναι αποσπασματική αλλά αφορά το σύνολο των προηγούμενων τάξεων και είναι γέφυρα για τις επόμενες. Οι μαθητές μας εργάστηκαν με μεθοδικότητα, συνέπεια, υπευθυνότητα, χαμόγελο και μας έκαναν πολύ υπερήφανους!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου