Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

«Είμαστε όλοι διαφορετικοί, μα όλοι ίσοι»

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus KA2, το οποίο έχει αναλάβει το σχολείο μας, επιδιώκοντας την αποδοχή του διαφορετικού και της αξίας της ισότητας, οι εκπαιδευτικοί Μαρία Αγγελή, Κατερίνα Σμάνη και Μαρία Κολοβού, μετέβησαν στην μεσαιωνική, ιστορική πόλη του Ταλίν, πρωτεύουσα της Εσθονίας, χώρα η οποία αποτελεί μέλος του προγράμματος.
Πιο συγκεκριμένα, ήρθαν σ’ επαφή με το εκπαιδευτικό σύστημα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας της χώρας, παρακολουθώντας καθημερινά υποδειγματικές διδασκαλίες. Ακόμη, περιηγήθηκαν στη σχολική κοινότητα, γνωρίζοντας ήθη κι έθιμα, στοιχεία ιστορικά και πολιτιστικά, μέσα από τη ματιά των ντόπιων. Οι τελευταίοι, υποδέχτηκαν με περίσσια χαρά τις χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, Γαλλία, Ελλάδα, Ρουμανία και Βουλγαρία και προσπάθησαν μέσα από βιωματικές δράσεις να γίνουν ένα με αυτούς. Ακόμη, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος ενημέρωσε τους προσκεκλημένους για θέματα εκπαιδευτικής φύσεως και ακολούθησε συζήτηση για το εκπαιδευτικό σύστημα της εκάστοτε χώρας. Εν συνεχεία, οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το φιλανδικό εκπαιδευτικό σύστημα, ένα από τα κορυφαία όλου του κόσμου, καθώς ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της χώρας, στο Ελσίνκι.
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου είναι έτοιμα να υποδεχτούν τις χώρες του προγράμματος τον ερχόμενο Νοέμβριο, δίνοντας την υπόσχεση να προσφέρουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ένα δείγμα αντιπροσωπευτικό της παιδείας, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού. Tο σχολείο μας, ως πρεσβευτής του ρητού «Είμαστε όλοι διαφορετικοί, μα όλοι ίσοι», μέσα από καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα, στοχεύει στην ανάδειξη αξιών πανανθρώπινης σημασίας.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου