Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

«Ημέρα πολυγλωσσίας στα Εκπαιδευτήρια Πάνου»

Η« Ευρωπαϊκή Ημέρα των Γλωσσών» γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 26 Σεπτεμβρίου. Τιμά τη γλωσσική πολυμορφία μιας ηπείρου με περισσότερες από 200 ευρωπαϊκές γλώσσες και τονίζει τα οφέλη της εκμάθησης ξένων γλωσσών. Η ημέρα αυτή είναι ξεχωριστή για τα Εκπαιδευτήρια Πάνου, καθώς υποστηρίζουμε ότι η γλωσσική πολυμορφία είναι θεμελιώδες στοιχείο της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας κάθε σύγχρονου ατόμου και αποτελεί μια από τις βασικότερες εκπαιδευτικές μας επιδιώξεις.


«Όταν μιλάμε μιαν άλλη γλώσσα, αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο κάπως διαφορετικά».
«Τα όρια του κόσμου μας είναι τα όρια της γλώσσας μας».
LudwigWittgenstein, 1889-1951, Αυστριακός φιλόσοφος


Αυτό σημαίνει, γνωρίζω τον κόσμο όσο μου επιτρέπουν οι γλωσσικές μου ικανότητες, επικοινωνώ με τον κόσμο και τα πράγματα στον βαθμό που έχω τις γλωσσικές προϋποθέσεις. Πρόκληση για τα Εκπαιδευτήρια Πάνου είναι η δημιουργία πολύγλωσσων μαθητών, γιατί πιστεύουμε πως η εκμάθηση ξένων γλωσσών δημιουργεί νέους ορίζοντες, διευρύνει τις γνώσεις και εμπλουτίζει τη σκέψη των παιδιών.Ειδικότερα η γλωσσομάθεια ευνοεί τη βαθύτερη επικοινωνία μεταξύ των λαών,βοηθά στην καταπολέμηση των προκαταλήψεων και των διακρίσεων, ωθεί το άτομο να αποκτήσει σφαιρική γνώση για τον πολιτισμό και την νοοτροπία του κάθε λαού και τέλος να διαμορφώσει έναν πιο ανοικτό τρόπο σκέψης.Άλλωστε είναι κοινώς αποδεκτό ότι στη σημερινή παγκοσμιοποιημένη οικονομία η γνώση ξένων γλωσσών εξασφαλίζει σημαντικά πλεονεκτήματα στην εύρεση εργασίας και δίνει εφόδια σε κάθε άτομο για μια πετυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.
Σήμερα λοιπόν οι ξένες γλώσσες είχαν την τιμητική τους και το σχολείο μας μετατράπηκε σε έναν τόπο βιωμένης πολυγλωσσίας! Μαθητές και εκπαιδευτικοί όλων των ειδικοτήτων επικοινώνησαν «ευρωπαϊκά» καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος, μιλώντας Αγγλικά, Γαλλικά ή Γερμανικά, τρεις γλώσσες που διδάσκονται στα Εκπαιδευτήρια Πάνου σε υψηλό επίπεδο.Επιπρόσθετα τα παιδιά έκαναν εικαστικές δημιουργίες με θέμα την πολυγλωσσία, έπαιξαν ποδόσφαιρο και άλλα αθλήματα χρησιμοποιώντας αγγλική ορολογία, συμμετείχαν σε θεατρικά δρώμενα στα Γαλλικά και Γερμανικά, χόρεψαν σε ευρωπαϊκούς ρυθμούς,τραγούδησαν ξενόγλωσσα τραγούδια, παρακολούθησαν σχετικά εκπαιδευτικά βίντεο και τέλος ταξίδεψαν στην αγγλική λογοτεχνία μέσα από κείμενα του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.
Οι μαθητές έμαθαν πολλά, έπαιξαν, διασκέδασαν και στο τέλος των μαθημάτων μας αποχαιρέτησαν χαμογελαστοί σε πολλές γλώσσες!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου