Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Α’ τάξη Δημοτικού: Μια επίσκεψη...στα άδυτα του οινοκάστρου της Achaia Clauss

Την Τετάρτη 26/9/2018 οι μαθητές της Α΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων Πάνου επισκέφθηκαν το οινοποιείο της Αchaia Clauss στην Πάτρα. Ξεναγήθηκαν στους εντυπωσιακούς χώρους της παλαιότερης και πιο ιστορικής οινοβιομηχανίας της χώρας και ενημερώθηκαν για τον τρόπο παραγωγής και φύλαξης του κρασιού. Στους αποθηκευτικούς χώρους του οινοποιείου, συνάντησαν μεγάλα χειροποίητα βαρέλια στα οποία φυλάσσεται η περίφημη Μαυροδάφνη. Επόμενος σταθμός της επίσκεψής τους, το Αυτοκρατορικό κελάρι στο οποίο φυλάσσονται μέχρι και σήμερα οι παλαιότερες σοδειές του οινοκάστρου. Τέλος, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την τέχνη του βαρελά και για το πώς φτιαχνόταν ένα βαρέλι μέσα από μία σειρά αναπαραστάσεων που υπάρχουν στα δρύινα βαρέλια της Καστροπολιτείας. Το ταξίδι των μαθητών του σχολείου μας σε αυτό το λίκνο κρασιών - θρύλων ολοκληρώθηκε, έχοντας οι ίδιοι αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου