Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων

Tην Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, ο γνωστός για τη φιλοζωική του δράση κτηνίατρος Ανδρόνικος Μελισσαράτος έκανε μια ολόπλευρη παρουσίαση στους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Πάνου με θέμα τον σεβασμό προς τα ζώα. Παρουσιάζοντας οπτικοακουστικό υλικό ενημέρωσε τους μαθητές για τις ανάγκες των κατοικίδιων ζώων, τη συμπεριφορά που οφείλουμε να έχουμε απέναντί τους και για τους κανόνες υγιεινής που πρέπει να ακολουθούμε, όταν αποφασίσουμε να υιοθετήσουμε κάποιο ζώο. Ιδιαίτερη έμφαση στους τρόπους πρόληψης του φαινομένου των αδέσποτων ζώων, το οποίο δυστυχώς παρουσιάζει στη σύγχρονη εποχή αυξητική τάση.
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να λύσουν πολλές από τις απορίες τους και συνειδητοποίησαν πως ο σεβασμός προς άλλες μορφές ζωής και γενικά η προστασία των ζώων από βάναυσες συμπεριφορές είναι δείκτης μιας πολιτισμένης κοινωνίας και σεβασμού στις αξίες.

 

pagosmia mera zwwn

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου