Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δημοτικό: Επίσκεψη της B΄ τάξης στην πυροσβεστική

Οι μαθητές της Β΄ Τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου το Πυροσβεστικό Σώμα Ναυπάκτου. Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης του Περιβάλλοντος, στο οποίο αναφέρονται οι Υπηρεσίες που συναντάμε σε μια συνοικία ή σε μια πόλη. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να προσεγγίσουν βιωματικά οι μαθητές τη γνώση που επεξεργάζονται στην τάξη και να συνειδητοποιήσουν την αναγκαιότητα της παροχής διάφορων υπηρεσιών για την εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού συνόλου. Στόχος ήταν να γνωρίσουν το επάγγελμα του πυροσβέστη και να ενημερωθούν για τις περιπτώσεις στις οποίες η πυροσβεστική προσφέρει τις υπηρεσίες της και για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε κάποια έκτακτη περίπτωση. Οι πυροσβέστες καλοδέχτηκαν τους μαθητές μας και τους μίλησαν για τις λεπτομέρειες του επαγγέλματός τους. Στη συνέχεια, απάντησαν στις ερωτήσεις τους και τους έδειξαν τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν, αλλά και τα πυροσβεστικά οχήματα. Στο τέλος της επίσκεψης τα παιδιά χρησιμοποίησαν με μεγάλη τους χαρά τη μάνικα των πυροσβεστών για να ρίξουν νερό!
Ευχαριστούμε πολύ την πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπάκτου για τη φιλοξενία και την ενημέρωση!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου