Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Ε΄ τάξη: Επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε’ τάξης, συνοδεία των εκπαιδευτικών των τμημάτων, πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών. Με αφορμή την θεματική ενότητα της Ιστορίας για την ανάπτυξη του εμπορίου στο λιμάνι της Πάτρας κατά τη ρωμαϊκή περίοδο, τα παιδιά συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Mare nostrum». Στόχος της εκπαιδευτικής επίσκεψης ήταν η ενθάρρυνση των μαθητών στη γνωριμία, την κατανόηση και την αποκωδικοποίηση των μουσειακών εκθεμάτων. Ξεναγήθηκαν στο χώρο του μουσείου και γνώρισαν την κοσμοπολίτικη και με διεθνικό χαρακτήρα πόλη της ρωμαϊκής Πάτρας, μέσα από επιλεγμένα εκθέματα που σχετίζονται με το εμπόριο και τον καθημερινό βίο. Στο δεύτερο μέρος της δράσης μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μαθητές μας. Χρωμάτισαν αντίγραφα ψηφιδωτών έργων και λειτουργώντας ομαδοσυνεργατικά δημιούργησαν ένα κολάζ με ρωμαϊκά σύμβολα.
Ευχαριστούμε πολύ τους υπευθύνους του μουσείου για την ξενάγηση και τη συνεργασία.

 

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου