Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δ΄ τάξη: Ανακαλύπτοντας την τοπική ιστορία της Ναυπάκτου

Εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποίησαν οι μαθητές της Δ΄ τάξης του σχολείου μας, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στο λιμάνι της Ναυπάκτου στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος «Ο τόπος μας». Τα παιδιά «ταξίδεψαν» σε σημαντικά ιστορικά γεγονότα της πόλης μας, όπως η γνωστή ναυμαχία της Ναυπάκτου. Άκουσαν για γνωστούς πολιτικούς, καλλιτέχνες, ποιητές, συγγραφείς που άφησαν το δικό τους στίγμα στην πόλη μας και γνώρισαν την ιστορία γνωστών δρόμων και μνημείων της Ναυπάκτου. Στόχος της επίσκεψης ήταν τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με την τοπική ιστορία και να αποκτήσουν ιστορική κριτική σκέψη. Ήταν ένα ευχάριστο και σύντομο ταξίδι στο χθες, με τη ματιά του τώρα!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου