Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Στ΄ τάξη: «Το πετρέλαιο ως πρώτη ύλη»

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου, στηριζόμενα στις σύγχρονες ευρωπαϊκές αντιλήψεις για την επιχειρηματική εκπαίδευση των μαθητών, πραγματοποιούν εκπαιδευτικές δράσεις συνδέοντας τη σχολική τάξη με τον κόσμο των επιχειρήσεων και της αγοράς εργασίας. Με αφορμή το μάθημα της Φυσικής «Το πετρέλαιο ως πρώτη ύλη», οι μαθητές της Στ΄ τάξης επισκέφθηκαν την Τρίτη, 16 Οκτωβρίου, το εργοστάσιο «Πλαστικά Κοτρώνης», που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Ναυπάκτου. Ειδικότερα, τα παιδιά πληροφορήθηκαν από τους υπευθύνους για τις καινοτόμες ιδέες και δράσεις της εταιρίας στη συσκευασία, συζητώντας παράλληλα για τις έννοιες της επιχείρησης-επιχειρηματικότητας και της οικονομίας, γεγονός που αποτέλεσε το έναυσμα να γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας μιας σύγχρονης βιομηχανίας. Έχοντας ως γνώμονα τη βιωματική μάθηση, ξεναγήθηκαν στον χώρο παραγωγής και κατασκευής των πλαστικών συσκευασιών, προκειμένου να αντιληφθούν πως το πετρέλαιο μπορεί να αποτελέσει βασική πρώτη ύλη για πολλά προϊόντα καθημερινής χρήσης.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου