Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

«Η Στ΄ τάξη στη Βουλή των Ελλήνων»

Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου, οι μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Πάνου επισκέφτηκαν τη Βουλή των Ελλήνων. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο ιστορικό αυτό κτίριο με σκοπό να ενημερωθούν για την οργάνωση και τη λειτουργία της Βουλής, για την αξία του Κοινοβουλίου και κατ΄επέκταση της Δημοκρατίας. Εντυπωσιάσθηκαν ιδιαιτέρως, όταν κάθισαν στα έδρανα της Ολομέλειας, όπου εκεί οι βουλευτές νομοθετούν και ασκούν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο.

Επόμενος σταθμός της εκπαιδευτικής επίσκεψής μας στην Αθήνα ήταν το «Μουσείο Ψευδαισθήσεων», έναν πρωτότυπο χώρο βιωματικής ψυχαγωγίας, που βασίζεται στο παιχνίδι των οπτικών ψευδαισθήσεων. Τα παιδιά βρέθηκαν σε διαδραστικά δωμάτια αντιβαρύτητας, πολλαπλών ειδώλων, περιστροφής, «παραμορφώθηκαν» σε δωμάτιο με καθρέφτες και φωτογραφήθηκαν σε ιδιαίτερες αναλογίες. «Για κάθε οπτική ψευδαίσθηση που ξεγέλασε τα μάτια τους όμως υπήρχε πάντοτε μια επιστημονική εξήγηση», και αυτό ακριβώς επιδιώξαμε να αντιληφθούν οι μαθητές μας μέσα από την εμπειρία τους στον μαγικό κόσμο του Μουσείου των Ψευδαισθήσεων.

« Επιστροφή

 

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου