Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Το Γερμανικό Τμήμα γιορτάζει το Martinstag

Ο εορτασμός του Αγ. Μαρτίνου είναι αναπόσπαστο στοιχείο της γερμανικής κουλτούρας και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 11 Νοεμβρίου. Τη μέρα αυτή παιδιά και γονείς βγαίνουν στους δρόμους της Γερμανίας και πραγματοποιούν πομπές με φαναράκια και τραγούδια.
Ο Άγιος Μαρτίνος είναι ο προστάτης των φτωχών και αδύναμων. Ένα έθιμο που εξυψώνει την έννοια της προσφοράς στον συνάνθρωπο και της ανιδιοτέλειας. Οι μαθητές του Γερμανικού Τμήματος όλων των τάξεων πήραν μέρος σ΄ ένα βιωματικό εργαστήρι κατασκευής φαναριών, παρακολούθησαν Video με τη ζωή του Αγ. Μαρτίνου, ζωγράφισαν τη φιγούρα του, διάβασαν την ιστορία του, συζήτησαν για το ηθικό δίδαγμα που βγήκε απ΄αυτή, έλυσαν κουίζ, τραγούδησαν το Laterne,Laterne, και η δράση κορυφώθηκε με τη συμμετοχή μας στη γιορτή του Αγ. Μαρτίνου, στην πορεία με τα φαναράκια που συνδιοργανώσαμε με τον ελληνογερμανικό σύνδεσμο Αχαΐας.
Πλήθος μαθητών όλων των τάξεων του Γερμανικού Τμήματος των Εκπαιδευτηρίων Πάνου συμμετείχε την Κυριακή 11.11.2018  στη γιορτή, τραγουδώντας και περπατώντας με τα χειροποίητα φαναράκια τους. Στο τέλος γεύτηκαν γερμανικά γλυκίσματα όπως συνηθίζεται τη μέρα αυτή.
Η δράση αυτή θα αποτελέσει σίγουρα μια ωραία παιδική ανάμνηση καθώς και μια ανατροφοδότηση για την περαιτέρω ενασχόληση τους με την εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας και κουλτούρας. Και του χρόνου!
Viele bunte Laternen waren heute beim traditionellen St. Martinstag zu sehen. Die Kinder sangen fröhlich mit ihren selbstgebastelten Laternen dem Meer entlang. Nach dem Umzug gab es für alle Getränke und Süßigkeiten.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου