Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Ε΄ τάξη: Τα δόντια μας, η αρχή του πεπτικού συστήματος

Με αφορμή το σχετικό κεφάλαιο του μαθήματος της Φυσικής για το πεπτικό σύστημα, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης παρακολούθησαν την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσίαση για τη στοματική υγιεινή από την οδοντίατρο κα Φουσέκη Ζωή. Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, έγινε αναλυτική παρουσίαση των διαφόρων κατηγοριών των δοντιών, ανάλογα με τη χρήση και τη λειτουργία τους, πράγμα που βοήθησε τους μικρούς μαθητές να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα των δοντιών ως «εργαλείο» του πεπτικού συστήματος. Μέσα από βιωματικές αναφορές στην καθημερινότητα, τα παιδιά ενημερώθηκαν για τις τροφές που προστατεύουν τα δόντια, καθώς και για πρακτικές που μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση ενός όμορφου και υγιούς χαμόγελου.
Στο τέλος της ενημέρωσης τα παιδιά αποχώρησαν παίρνοντας δώρα, που σίγουρα θα τους θυμίζουν όσα έμαθαν!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου