Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+KA2

Στη Ναύπακτο βρέθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα Εκπαιδευτικοί από Γαλλία, Εσθονία, Ρουμανία και Βουλγαρία που συμμετέχουν στο κοινό πρόγραμμα Erasmus+KA2 μαζί με το Δημοτικό σχολείο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου. Δασκάλες από τα Σχολεία της Αβινιόν (Γαλλία), του Ταλίν (Εσθονία), της Μπαία ντε Φιερ (Ρουμανία) και της Σιλίστρα (Βουλγαρία) φιλοξενήθηκαν στη Ναύπακτο έως την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 και μαζί με συναδέλφους τους από τα Εκπαιδευτήρια Πάνου υλοποίησαν σχετικό πρόγραμμα που αφορά στη διαφορετικότητα.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε:
Επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο των Δελφών.
Υποδοχή στα Εκπαιδευτήρια Πάνου με μουσικό και χορευτικό πρόγραμμα από τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου.
Υποδειγματική διδασκαλία στο Νηπιαγωγείο και στα δύο τμήματα της Ά Δημοτικού.
Επίσκεψη στο Σύλλογο ΑΜΕΑ Αλκυόνη, μιας και το πρόγραμμα αναφέρεται στη διαφορετικότητα.
Εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο Δημοτικό σχολείο.
Επίσκεψη στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.
Περιήγηση στην πόλη της Ναυπάκτου, στο κάστρο, στο Φετιχέ τζαμί και στο Δημαρχείο, όπου είχαν συνάντηση με το Δήμαρχο Ναυπακτίας.
Τέλος επίσκεψη στην οινοποιία της Αχάια Κλάους και περιήγηση στην πόλη της Πάτρας.
Το ταξίδι των αποστολών έκλεισε την Πέμπτη το βράδυ όπου και ανανεώθηκε το ραντεβού για τον Ιούνιο 2019 στην Αβινιόν της Γαλλίας.
Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου οι αποστολές αναχώρησαν για τις χώρες τους γεμάτες νέες εμπειρίες.