Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΤΙΚΕΤΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ e-Twinning «The haunted house»

Μία σημαντική διάκριση απέσπασε το Δημοτικό των «Εκπαιδευτηρίων Πάνου» για την υλοποίηση ενός ακόμη Ευρωπαϊκού προγράμματος «e-Twinning» κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-2018, με τίτλο «The haunted house». Το πρόγραμμα σχεδίασανοι εκπαιδευτικοί Λίντα Αλεξοπούλου και Νάντια Μαραζιώτη και το υλοποίησαν με τους μαθητές της Ε’ Δημοτικού σε συνεργασία με τους δασκάλους της τάξης Γιάννη Κυρίτση και Σοφία Αλεξοπούλου. Το έργο αυτό αναγνωρίστηκε σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και απέσπασε την Ευρωπαϊκή ετικέτα ποιότητας. Αυτό σημαίνει πως η εργασία των εκπαιδευτικών, η εργασία των μαθητών και του σχολείου έχει αναγνωριστεί στο υψηλότερο Ευρωπαϊκό επίπεδο.
Στο project αυτό επιχειρήθηκε η εμπέδωση των μαθημάτων που διδάσκονται οι μαθητές στην Ε’ Δημοτικού σε 5 βασικά μαθήματα (γλώσσα, μαθηματικά, ιστορία, φυσική και γεωγραφία), με ευχάριστο και παιγνιώδη τρόπο. Οι εκπαιδευτικοί, χρησιμοποιώντας το περιβάλλον προγραμματισμού scratch, δημιούργησαν ένα online "στοιχειωμένο" σπίτι με τέσσερα δωμάτια. Μέσα σε κάθε δωμάτιο ενσωμάτωσαν μια σειρά από tests βασισμένα στην ύλη των μαθημάτων που τα παιδιά διδάσκονται στο σχολείο, συνδέοντάς τα με τα αντικείμενα του κάθε δωματίου. Οι μαθητές μπήκαν διαδοχικά στα τέσσερα δωμάτια του "στοιχειωμένου" σπιτιού. Η αποστολή τους σε κάθε δωμάτιο ήταν να λύσουν όλα τα προβλήματα και να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις προκειμένου να ξεκλειδώσουν την επόμενη αίθουσα μέχρι να φτάσουν στο τελευταίο δωμάτιο. Συνοδοιπόρος τους στην περιπέτεια αυτή ήταν το πνεύμα του σπιτιού, που επικοινωνούσε μαζί τους με μηνύματα πάνω στην πόρτα του κάθε δωματίου. Με τον τρόπο αυτό τους έδινε οδηγίες σχετικά με τις δραστηριότητες - προκλήσεις που συνόδευαν την επίλυση των γρίφων.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν σχολεία από την Ιταλία, την Τσεχία, την Μεγάλη Βρετανία και την Ισπανία, ενώ τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» είχαν το ρόλο του συντονιστή. Το έργο μας εμφανίζεται ήδη σε ειδικό χώρο της Ευρωπαϊκής Διαδικτυακής Πύλης στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.etwinning.net.
Μπορείτε επίσης να περιηγηθείτε στις δραστηριότητες του έργου στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://twinspace.etwinning.net/43325.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου