Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Η Δ΄ τάξη στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου

Την Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου οι μαθητές της Δ΄ τάξης των Εκπαιδευτηρίων ΠΑΝΟΥ, με αφορμή το κεφάλαιο της Μελέτης Περιβάλλοντος «Σημαντικά έργα», επισκέφτηκαν τον εκθεσιακό χώρο της Γέφυρας Ρίου – Αντιρρίου «Χαρίλαος Τρικούπης». Ο διευθυντής επικοινωνίας και αειφόρου ανάπτυξης της Γέφυρα Α.Ε. κ. Φρέρης, ξενάγησε τους μικρούς μαθητές και τους μίλησε για το όραμα του Χαριλάου Τρικούπη για τη γεφύρωση των περίπου τριών χιλιομέτρων που χωρίζουν το Ρίο από το Αντίρριο, συνδέοντας έτσι την Πελοπόννησο με την υπόλοιπη Ηπειρωτική Ελλάδα. Ύστερα, τους εξήγησε αναλυτικά τη διαδικασία της μελέτης και της κατασκευής του δύσκολου αυτού έργου, με τη βοήθεια μιας μακέτας και φωτογραφιών. Τέλος, η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την παρακολούθηση ενός βίντεο στο οποίο φαινόταν η πορεία και η ολοκλήρωση της κατασκευής της γέφυρας, τον Αύγουστο του 2004, τη χρονιά που οι Ολυμπιακοί αγώνες έλαβαν χώρα στην Ελλάδα. Έτσι, οι μαθητές συνειδητοποίησαν την προσφορά ενός τέτοιου έργου στη διευκόλυνση των μετακινήσεων και στη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του τόπου συντελώντας μεταξύ άλλων και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου