Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Thanksgiving Day!

Το έθιμο του εορτασμού της Ημέρας την Ευχαριστιών (Thanksgiving Day) γιόρτασαν οι μαθητές των Εκπ/ρίων Πάνου. Οι μικροί μας μαθητές έμαθαν πληροφορίες για τη γιορτή και έφτιαξαν χειροτεχνίες σχετικές με το έθιμο ενώ οι μεγαλύτεροι συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας σχετικά με την ιστορία του Thanksgiving.
Το μήνυμα που περνάει αυτό το έθιμο είναι αισθήματα ευγνωμοσύνης προς τον Δημιουργό. Η πρώτη γιορτή των Ευχαριστιών εορτάστηκε στα τέλη του 16 ου αιώνα. Γενικά, η καθιέρωση της γιορτής ξεκίνησε από τους πρώτους Ευρωπαίους αποίκους, οι οποίοι έφτασαν στη νέα ήπειρο και θέλησαν να ευχαριστήσουν τον Δημιουργό για την ασφαλή άφιξή τους. Η γιορτή αποκαλείται και Ημέρα της Γαλοπούλας (TurkeyDay), διότι σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου που κρατάει ως την Πρωτοχρονιά.
Οι μαθητές μας ψυχαγωγήθηκαν, ενώ συνάμα ήρθαν σε επαφή με στοιχεία της κουλτούρας της ξένης γλώσσας την οποία διδάσκονται.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου