Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

«Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία»

Με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, τα «Εκπαιδευτήρια Πάνου» είχαν την τιμή να φιλοξενήσουν εκπροσώπους του Συλλόγου ΑμεΑ «Αλκυόνη» και συγκεκριμένα την Πρόεδρο κυρία Β. Παναγοπούλου και τον Αντιπρόεδρο κ. Αθ. Ρισβά, Δάσκαλο – Διδάκτορα Ειδικής Αγωγής. Οι μαθητές των Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ τάξεων του Δημοτικού Σχολείου ενημερώθηκαν για τη σημαντική κοινωνική δράση του συλλόγου «Αλκυόνη» και συμμετείχαν σε βιωματικά παιχνίδια με κεντρικό θέμα τις μορφές αναπηρίας και την αποδοχή τους. Ενδεικτικά, τα παιδιά περπάτησαν με κλειστά μάτια και μπαστούνι σε συγκεκριμένη διαδρομή με εμπόδια, ζωγράφισαν με το στόμα, έπαιξαν παντομίμα χρησιμοποιώντας τη νοηματική γλώσσα, άνοιξαν μπουκάλια και βαζάκια με το ένα χέρι και κυρίως συνεργάστηκαν για να μπορέσουν να υλοποιήσουν κάθε ζητούμενη δράση.
Η συγκεκριμένη δράση είχε ως σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας και να ανακαλύψουν τις ιδιαίτερες δυσκολίες των ανθρώπων με αναπηρίες, έτσι ώστε να οδηγηθούν στην ενσυναίσθηση και στον σεβασμό προς αυτούς. Ήταν μια ημέρα αφιερωμένη σε συνανθρώπους μας, οι οποίοι διαθέτοντας τεράστια ψυχική δύναμη μάς παραδίδουν καθημερινά μαθήματα ζωής.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου