Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Πρόγραμμα φιλαναγνωσίας - Μάνος Κοντολέων

Ο διακεκριμένος συγγραφέας Μάνος Κοντολέων μιλάει για το σχολείο μας…
«Μια μέρα που θα θυμάμαι για καιρό. Τόσο τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού όσο και εκείνα της Α΄ Γυμνασίου με συγκινήσανε με τις προσεγγίσεις τους στα βιβλία. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στο σχολείο Εκπαιδευτήρια ΠΑΝΟΥ στη Ναύπακτο. Ευχαριστώ για την πρόσκληση. Καλές Γιορτές».
Την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018, είχαμε την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να υποδεχτούμε στο σχολείο μας τον καταξιωμένο και διακεκριμένο στον χώρο της λογοτεχνίας συγγραφέα, διηγηματογράφο και κριτικό, κύριο Μάνο Κοντολέων. Η επίσκεψή του ήταν το επισφράγισμα της ενασχόλησης των μαθητών της Α΄ Δημοτικού αλλά και της Α΄ Γυμνασίου με λογοτεχνικά έργα του ιδίου στο πλαίσιο του προγράμματος της φιλαναγνωσίας.
Πιο συγκεκριμένα, οι μαθητές της Α’ Δημοτικού παρουσίασαν τις δημιουργικές δράσεις που είχαν πραγματοποιήσει όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα. Κατασκευές, επισκέψεις, θεατρικό δρώμενο, χορός, τραγούδι είναι μόνο μερικές από αυτές! Το οδοιπορικό των παιδιών στα έργα του συγγραφέα ολοκληρώθηκε με την απόπειρά τους να δημιουργήσουν τη δική τους ταινία μικρού μήκους με πρωταγωνιστές τους ήρωες των έργων του συγγραφέα. Στη συνέχεια, ο Μάνος Κοντολέων συνομίλησε με τα παιδιά, απάντησε στις ερωτήσεις του και υπέγραψε τα βιβλία που είχαν διαβάσει καθ’όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Παρόμοια ήταν και η προσέγγιση των μαθητών της Α΄ τάξης του Γυμνασίου των “Εκπαιδευτηρίων Πάνου”. Το έργο του “Μια ιστορία του Φιοντόρ” αποτέλεσε εφαλτήριο για προβληματισμό και ευαισθητοποίηση στα σύγχρονα ζητήματα της μετανάστευσης, της διαφορετικότητας και του ρατσισμού. Λειτούργησαν ομαδοσυνεργατικά και δημιούργησαν ταινία μικρού μήκους, έγραψαν ποιήματα και μελοποίησαν τραγούδι αφιερωμένο στην Αγάπη, ενώ εικονοποίησαν σκέψεις και συναισθήματα σε καμβά. Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή, όταν οι μαθητές συνδιαλέχθηκαν με το συγγραφέα, απολαμβάνοντας τις λογοτεχνικές του προσεγγίσεις.
Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Κοντολέων για την ολοκληρωμένη λογοτεχνική εμπειρία που προσέφερε στους μαθητές μας. Μια εμπειρία που, αναμφίβολα, διεύρυνε τη φαντασία τους και έδωσε φτερά στη δημιουργικότητά τους!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου