Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Β΄ Τάξη – Επίσκεψη στο περιβαλλοντικό κέντρο «Δρω»

Οι μαθητές της Β΄ Τάξης επισκέφτηκαν το περιβαλλοντικό κέντρο «ΔΡΩ» για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Ελαιόλαδο και Σαπούνι». Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος της Μελέτης Περιβάλλοντος, στο οποίο έγινε αναφορά στις διαφορετικές μορφές της ύλης (στερεά, υγρά και αέρια). Σκοπός της επίσκεψης ήταν να ανακαλύψουν οι μαθητές τη νέα γνώση και να την προσεγγίσουν βιωματικά, συμμετέχοντας ενεργά στην παραγωγική διαδικασία του σαπουνιού. Στόχοι του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν τη χρησιμότητα και τα οφέλη του ελαιόλαδου, ενώ ταυτόχρονα να παρατηρήσουν από κοντά τη διαδικασία της σαπωνοποίησης. Συγκεκριμένα, οι μαθητές, χωρισμένοι σε ομάδες συζήτησαν για την καταγωγή του σαπουνιού από τις αρχαίες φυλές του κόσμου και κατέγραψαν τα οφέλη του για τη ζωή μας. Στη συνέχεια, έκοψαν πάστες σαπουνιού σε ομοιόμορφα κομμάτια και τα σφράγισαν με διαφορετικές περίτεχνες σφραγίδες. Στο τέλος τα συσκεύασαν παίρνοντας ο καθένας τη δική του δημιουργία, ένα αγνό σαπούνι από ελαιόλαδο!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου