Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δ΄ τάξη: Επίσκεψη στο περιβαλλοντικό κέντρο "Δρω"

Την Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου, οι μαθητές της Δ΄ τάξης του δημοτικού επισκέφτηκαν το περιβαλλοντικό κέντρο «Δρω», για την υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Μια ημέρα στην αρχαία Ελλάδα».
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με αφορμή το μάθημα της Ιστορίας, και συγκεκριμένα την ενότητα «Ο Χρυσός αιώνας». Σκοπός της επίσκεψης ήταν τα παιδιά να προσεγγίσουν βιωματικά, μέσω συγκεκριμένων δράσεων, τη ζωή στην αρχαία Αθήνα, ανακαλύπτοντας, ταυτόχρονα, τη νέα γνώση. Πιο συγκεκριμένα, όλοι οι μαθητές εντάχθηκαν στον «δήμο» της Αθήνας του 5ου αιώνα π.Χ., ως πολίτες με συγκεκριμένους ρόλους. Γνώρισαν αρχαία αθηναϊκά ενδύματα και κατανεμημένοι σε ομάδες έγιναν χαλκουργοί, ζωγράφισαν αγγεία, έμαθαν να αγοράζουν και να πουλούν με μέτρα και σταθμά και, τέλος έλαβαν μέρος στη συνέλευση της εκκλησίας του δήμου, όπου ψήφισαν και αποφάσισαν για ένα σημαντικό θέμα που απασχολούσε την αρχαία Αθήνα.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου