Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Δ’ τάξη: Ημερήσια εκδρομή στο Μουσείο της Ακρόπολης

Την Παρασκευή, 29 Μαρτίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης του δημοτικού, πραγματοποίησαν ημερήσια εκδρομή στην Αθήνα, για να επισκεφτούν το Μουσείο της Ακρόπολης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να συνδέσουν με βιωματικό τρόπο τα εκθέματα του μουσείου και τη θεωρητική γνώση από το μάθημα της Ιστορίας. Με την καθοδήγηση έμπειρης ξεναγού τα παιδιά περιηγήθηκαν στο μουσείο, γνώρισαν τα εκθέματα και συζήτησαν γύρω από αυτά. Πιο συγκεκριμένα, συζήτησαν για τη ζωή των οικογενειών στην αρχαία Αθήνα, καθώς έβλεπαν μαγειρικά σκεύη και παιχνίδια χιλιάδων χρόνων, θαύμασαν τις Καρυάτιδες, ενημερώθηκαν για τη φθορά που τους προκαλούν ο ήλιος και η ατμοσφαιρική ρύπανση, γνώρισαν σύγχρονες τεχνικές προσδιορισμού των αρχικών χρωμάτων και λεύκανσης των μαρμάρων και πολλά άλλα. Επίσης, είδαν αυθεντικά τμήματα του Προπαρθενώνα και του Παρθενώνα και με τη βοήθεια οπτικών αναπαραστάσεων του μουσείου προσπάθησαν να συλλάβουν την αρχική εικόνα του γνωστού μνημείου. Τέλος, με θέα τον ιερό βράχο, συζήτησαν και προβληματίστηκαν για σημαντικά ζητήματα, όπως τα ελγίνεια μάρμαρα και το τι θα σήμαινε μια σύγχρονη αναδόμηση του Παρθενώνα.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου