Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Α΄ τάξη: Κόκκινη κλωστή δεμένη...

Με αφορμή τον μήνα του βιβλίου, τον μήνα Απρίλιο, οι μαθητές της πρώτης τάξης του Δημοτικού, ασχολήθηκαν με τα μέρη του βιβλίου, ήρθαν σ’ επαφή με πληθώρα συγγραφέων κι εν τέλει, έγιναν οι ίδιοι συγγραφείς, γράφοντας το δικό τους βιβλίο.
Ως επιστέγασμα των ανωτέρω, επισκέφθηκαν την Παπαχαραλάμπειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Ναυπάκτου. Εκεί, ξεναγήθηκαν στον θαυμαστό κόσμο των βιβλίων. Αναλυτικότερα, επεξεργάστηκαν την τέχνη της υφαντικής, μέσω της ανάγνωσης του μύθου «Η ύβρις της αράχνης» και συζήτησαν για το πλέξιμο των λέξεων, το οποίο καταλήγει σε ιστορίες με συνοχή. Οι μαθητές, μάλιστα, δημιούργησαν σε πραγματικές συνθήκες το υφαντό της δικής τους ιστορίας.
Στο τέλος, κάθε μαθητής δημιούργησε το δικό του υφαντό, ταξίδεψε στη χαρά της δημιουργίας, έπλεξε τις κλωστές με φράσεις από βιβλία και το τελικό αποτέλεσμα εξέπληξε μικρούς και μεγάλους.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι πιο όμορφες ιστορίες ξεκινούν κάπως έτσι:


«Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη γυρισμένη,
δώσε κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν' αρχινήσει…»


Ευχαριστούμε θερμά την κα Κατερίνα και την κα Ανδριανή για το πρόγραμμα που υλοποίησαν.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου