Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Βιωματικό ταξίδι στους ιστορικούς σταθμούς των Ιωαννίνων!

Ως επιστέγασμα της ενασχόλησης των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού με την Ιστορία του νεότερου και σύγχρονου κόσμου πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στα Ιωάννινα. Πρώτος σταθμός το Σπήλαιο Περάματος, το σημαντικότερο φυσικό οικοσύστημα της περιοχής, το οποίο υπήρξε καταφύγιο των κατοίκων κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπέροχοι φυσικοί σχηματισμοί από σταλακτίτες και σταλαγμίτες, συνθέτουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό απείρου κάλλους. Επόμενη στάση στο Μουσείο Ελληνικής Ιστορίας Παύλου Βρέλλη, στο οποίο τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν τα 150 περίπου κέρινα ομοιώματα και 36 ιστορικά θέματα εμπνευσμένα από σημαντικά γεγονότα της Ελληνικής Ιστορίας, που αναπαριστούν ιστορικά γεγονότα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε φυσικό μέγεθος. Η επίσκεψη αυτή, ως ανοιχτό βιβλίο γνώσης και βιωματικής προσέγγισης, αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο για την οικοδόμηση των ιστορικών τους γνώσεων.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου