Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Ανακαλύπτουμε την τέχνη του ψηφιδωτού!

Οι μαθητές/τριες της Ε΄ δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Πάνου επισκέφθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου το Πολιτιστικό - Περιβαλλοντικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων & Εναλλακτικών Δραστηριοτήτων "Δρω". Αφορμή για την εκπόνηση του εκπαιδευτικού προγράμματος στάθηκαν τα σχετικά κεφάλαια της φετινής Ιστορίας. Τα παιδιά δημιούργησαν και διασκέδασαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφού οι κεραμικές ψηφίδες, τα έντονα χρώματά τους, τα ειδικά εργαλεία, οι κατάλληλες οδηγίες, η φαντασία, η ευρηματικότητα και η συνεργασία λειτούργησαν καταλυτικά στην επίτευξη του στόχου, που δεν ήταν άλλος από την ανακάλυψη της τέχνης του ψηφιδωτού από τα ίδια. Δουλεύοντας ομαδικά, ολοκλήρωσαν σταδιακά το Βυζαντινό ψηφιδωτό με βασικό σύμβολο τον Ιερό Σταυρό και λειτούργησαν ως τεχνίτες από την αρχή ως το τέλος. Όχι μόνο δημιούργησαν, αλλά συζήτησαν γιατί η τέχνη αυτή άκμασε κατά τη Βυζαντινή περίοδο και πώς η Χριστιανική πίστη επηρέασε την τέχνη την περίοδο εκείνη.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου