Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Ε΄ τάξη: Επίσκεψη στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Την Τετάρτη 8 Μαΐου οι μαθητές/τριες της Ε΄ δημοτικού πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΠΕ Μεσολογγίου με σκοπό την υλοποίηση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο «Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου». Μέσω του εν λόγω προγράμματος τα παιδιά προσέγγισαν τη λιμνοθάλασσα και τον ευρύτερο υγρότοπο ως οικοσύστημα και ως πεδίο της διαχρονικής δράσης του ανθρώπου σε αυτό. Σκοπός του προγράμματος ήταν να κατανοήσουν τα παιδιά τη σχέση αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης ανθρώπου και περιβάλλοντος, να γνωρίσουν τη φύση με όλες τους τις αισθήσεις, καθώς και να αναπτύξουν κώδικα ευθύνης και προσωπικής συμβολής στην επίλυση των περιβαλλοντικών ζητημάτων. Η δράση περιελάμβανε θεωρητική προσέγγιση με χρήση πολλαπλών εποπτικών μέσων, ασκώντας την παρατηρητικότητα των παιδιών στις εικόνες και με τη μέθοδο των ερωταπαντήσεων. Ακολούθησε επίσκεψη στο πρώτο διβάρι της Κλείσοβας όπου τα παιδιά έκαναν καταγραφή των ανθρώπινων παρεμβάσεων στη λιμνοθάλασσα, γνώρισαν και εξοικειώθηκαν με τις αλιευτικές τεχνικές και έκαναν ορνιθοπαρατήρηση με τη βοήθεια τηλεσκοπίου.
Ευχαριστούμε θερμά την κα Γιαννακογιώργου και τους υπευθύνους του ΚΠΕ Μεσολογγίου για την φιλοξενία.

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου