Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γ’ Δημοτικού: Της λίμνης το νερό, της θάλασσας το αλάτι, λιμνοθάλασσας παλάτι!

Την Παρασκευή 10 Μαΐου οι μαθητές μας επισκέφτηκαν τις Αλυκές Μεσολογγίου, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη φυσική διαδικασία παραγωγής αλατιού. Αρχικά στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ενημερώθηκαν σχετικά με τον τρόπο αξιοποίησης της λιμνοθάλασσας από τους ανθρώπους,το οικοσύστημα που την περιβάλλει, καθώς και τα στάδια παραγωγής του αλατιού. Στη συνέχεια περιηγήθηκαν στους  χώρους των αλυκών, όπου παρατήρησαν τη διαδρομή που ακολουθεί το θαλασσινό αλάτι από τα αλοπήγια (πηγές αλατιού) προκειμένου να επεξεργαστεί και να χρησιμοποιηθεί στην καθημερινή ζωή. Το πιο διασκεδαστικό σημείο όμως για τους μικρούς μαθητές ήταν το παιχνίδι στους αλατόλοφους!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου