Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Γ’ Δημοτικού: Μια ζωή σαν των προγόνων μας!

Ιστορικού ενδιαφέροντος ή, ακριβέστερα προϊστορικού, ήταν η εβδομάδα αυτή για τους μαθητές της Γ’ δημοτικού, καθώς συμμετείχαν σε δύο δράσεις που αφορούσαν στον προϊστορικό άνθρωπο,θέμα επίκαιρο με το μάθημα της Ιστορίας. Την Τρίτη 14 Μαΐου  στο σχολείο μας φιλοξενήσαμε την αρχαιολόγο, κυρία Στάικου Βίβιαν. Μέσα από την κατατοπιστική παρουσίασή της, τα παιδιά εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για την Παλαιολιθική εποχή. Άγγιξαν πέτρες εκείνης της περιόδου, που προέρχονται από αρχαιολογικές ανασκαφές, και συστήθηκαν με την Αιχμηρή, μια πέτρα η ιστορία της οποίας τα ενημέρωσε σχετικά με τον τρόπο ζωής των πρωτόγονων ανθρώπων, τις δυσκολίες της επιβίωσης, αλλά και την τεχνολογική και πολιτισμική εξέλιξή τους χάρη στη χρήση του λίθου. Την Παρασκευή 17 Μαΐου το ταξίδι στην Παλαιολιθική εποχή συνεχίστηκε με την επίσκεψή μας στη «Δρω». Σε ένα άκρως βιωματικό πρόγραμμα οι μαθητές υποδύθηκαν τους ανθρώπους των σπηλαίων και για λίγο έζησαν σαν αυτούς. Κατοίκησαν στη σπηλιά, κατασκεύασαν τα εργαλεία τους, άναψαν φωτιά και κυνήγησαν άγρια θηρία!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου