Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Β΄ Τάξη: Επίσκεψη στο Μουσείο Τύπου Πατρών

Με αφορμή τις σχετικές ενότητες του σχολικού βιβλίου της Γλώσσας, οι μαθητές της Β΄ τάξης επεξεργάστηκαν το έντυπο υλικό (άρθρα, εφημερίδες, περιοδικά κ.α.)που τους δόθηκε και συζήτησαν για τη διαδικασία έκδοσής τους. Αποφάσισαν λοιπόν να επισκεφθούν το Μουσείο Τύπου της Πάτρας για να διαπιστώσουν από κοντά όσα συζήτησαν μέσα στην τάξη. Η υπεύθυνη του Μουσείου υποδέχτηκε με χαρά τους μικρούς μαθητές και τους καλωσόρισε στον χώρο. Μια ακόμη έκπληξη περίμενε τα παιδιά, ο Εφημεριδούλης, μια μικρή εφημερίδα που έψαχνε τον δρόμο της για το μουσείο! Αφού τους διηγήθηκε την ιστορία του, οι μαθητές τονβοήθησαν να λύσει τους γρίφους του σοφού γραμματόσημου, ψάχνοντας σε παλιές εφημερίδες και διαβάζοντας άρθρα. Τα παιδιά έλυσαν τους γρίφους, κατέγραψαν τις απαντήσεις τους και βοήθησαν τον Εφημεριδούλη να μείνει στο Μουσείο. Οι μαθητές ολοκλήρωσαν την επίσκεψή τους αποκομίζοντας πολύτιμες εμπειρίες που μπορούν να αξιοποιήσουν μελλοντικά για τη δημιουργία της δικής τους σχολικής εφημερίδας!

« Επιστροφή

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου