Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Όμιλος Θεατρικού παιχνιδιού

theatro


Ο όμιλος θεατρικού παιχνιδιού έχει απώτερο στόχο την εξοικείωση των παιδιών με την ομαδοσυνεργατική μέθοδο και τις βιωματικές μαθησιακές δραστηριότητες.
Η παντομίμα, οι δραματοποιήσεις, τα παιχνίδια ρόλων-εμπιστοσύνης-συνεργασίας-επικοινωνίας ενθαρρύνουν τη δημιουργική έκφραση και επιδιώκουν τη γνωριμία του παιδιού με τον εαυτό του, την ανάπτυξη των φυσικών και διανοητικών ικανοτήτων, την καλλιέργεια του ψυχικού κόσμου καθώς και την διαμόρφωση αισθητικής - καλλιτεχνικής αντίληψης.

« Επιστροφή

 

 

Παρουσίαση δραστηριοτήτων στον όμιλο "Θεατρικού παιχνιδιού" 

 

Όμιλος Θεατρικού Παιχνιδιού - Σωματικό θέατρο και αυτοσχεδιασμός
(Εαρινό εξάμηνο 2013)

Σώματα και αντικείμενα σε κίνηση. Δουλέψαμε με άξονα το σύγχρονο χορό και το θέατρο αντικειμένων σε συνδυασμό με τις τεχνικές της ουδέτερης μάσκας και του contact improvisation. Απώτερος σκοπός η αναζήτηση ενός προσωπικού τρόπου θεατρικής κίνησης και έκφρασης.
Ο όμιλος επικεντρώθηκε στη δημιουργική διαδικασία της σύνθεσης και στην εξέλιξη των συμμετεχόντων ως performer. Στόχος ήταν η δημιουργία σκηνικών συνθέσεων που παρουσιάστηκαν στα πλαίσια της Τελετής Λήξης.

Πατήστε να δείτε το σχετικό βίντεο

 

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου