Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Ευρωπαϊκή Διάσταση στην Εκπαίδευση Δια Βίου Εκπαίδευση – Πρόγραμμα Comenius

Την εβδομάδα από 17 έως 21 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Ικόνιο της Τουρκίας, προπαρασκευαστική συνάντηση για τη συμμετοχή του σχολείου μας σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius.

Το Πρόγραµµα  Comenius, αποσκοπεί στη βελτίωση της ποιότητας της σχολικής εκπαίδευσης και στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής διάστασής της, ιδίως µέσω της ενθάρρυνσης της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ εκπαιδευτικών ιδρυµάτων που παρέχουν ή διευκολύνουν την προσχολική και σχολική εκπαίδευση, µε την επιχορήγηση σχολικών συμπράξεων, πολυµερών σχεδίων, δικτύων και δράσεων διακρατικής κινητικότητας μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού και δραστηριοτήτων ενδοϋπηρεσιακής κατάρτισης εκπαιδευτικών.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Eυρωπαϊκή Ένωση και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, υπεύθυνο ίδρυμα για τέτοια ευρωπαϊκά προγράμματα είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ).
Το σχολείο μας, μετά από σχετική έγκριση αίτησης, συμμετείχε στη  συζήτηση  με αντιπροσώπους από 8 ευρωπαϊκές χώρες, την εβδομάδα 17 - 21 Ιανουαρίου, στο Ικόνιο της Τουρκίας και αντιπροσωπεύτηκε  από την καθηγήτρια της  γαλλικής γλώσσας κ. Μαρία Αγγελή.

Το θέμα που επιλέχτηκε απασχολεί πολύ την κοινότητα των εκπαιδευτικών και ήταν : Τα παιχνίδια στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και η επίδρασή τους στην κοινωνικότητα του παιδιού ( με παραμέτρους την υγεία, την ψυχολογία, την κοινωνικοποίηση του παιδιού και συγκεκριμένα του μαθητή).

Τα σχολικά ιδρύματα που συμμετείχαν ήταν από :

  • Το Ικόνιο της Τουρκίας
  • Το Σάλντους της Λετονίας
  • Τη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας
  • Τη Βαρκελώνη της Ισπανίας
  • Τa Γουεστ Μιντλαντς της Μεγάλης Βρετανίας
  • Το Βουκουρέστι της Ρουμανίας
  • Τη Σαρδηνία της Ιταλίας και
  • Το Σάο Μπερνάρδο της Πορτογαλίας

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τη συμπλήρωση της αίτηση χρηματοδότησης του προγράμματος. Στην περίπτωση έγκρισης της αίτησης το πρόγραμμα θα ξεκινήσει  το Σεπτέμβριο του 2011 και θα διαρκέσει δυο χρόνια. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει επισκέψεις εκπαιδευτικών στις συμμετέχουσες χώρες, φιλοξενία των αντιπροσωπειών των άλλων χωρών στην πόλη μας, συμμετοχή των μαθητών σε ανταλλαγές ιδεών, δημιουργία ιστοχώρου, παρουσιάσεις στην αγγλική γλώσσα, έρευνα και καταγραφή ιδεών κ.ο.κ

Στόχος είναι να βοηθηθούν οι μαθητές μας να γνωρίσουν συνήθειες, παραδόσεις και τον τρόπο ζωής στις άλλες χώρες, όπως επίσης να καλλιεργηθεί  η Αγγλική γλώσσα και επιπλέον να γίνουν αντιληπτές οι θετικές και αρνητικές επιπτώσεις από τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου