Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσίασε το σεμινάριο, που πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήριά μας, την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, το απόγευμα, με θέμα το γλωσσικό μάθημα από το Νηπιαγωγείο μέχρι το Δημοτικό. Εισηγήτρια ήταν η κ. Τατιάνα Σπανέλλη, δασκάλα – συγγραφέας σχολικών και παιδικών βιβλίων.

Στην αρχή έγινε αναφορά στη σπειροειδή διάρθρωση της ύλης και στο ρόλο των εγχειριδίων,  τα οποία υλοποιούν το σχεδιασμό του αναλυτικού προγράμματος. Το γλωσσικό μάθημα διατρέχει όλα τα αντικείμενα και η εκπαίδευση στα διάφορα  κειμενικά είδη ξεκινά από το Νηπιαγωγείο.

 Ως κειμενικά είδη μπορούν να χαρακτηριστούν  :

  • Το πολυτροπικό κείμενο (εικόνα, γραφή...)
  • Η Λίστα, που συνοδεύεται με αρίθμηση
  • Η Οδηγία ( διδάσκεται η λογική σειρά)
  • Η Δημιουργία Παραμυθιού
  • Η Πρόσκληση ( αυθεντικό κειμενικό είδος)
  • Η Λεζάντα

Συμπερασματικά, υπάρχει μεγάλη ευχέρεια διδασκαλίας των αυθεντικών κειμενικών ειδών, ενώ ενδείκνυται η συνεργασία με όλα τα τμήματα και το Νηπιαγωγείο τόσο στη διδασκαλία όσο και στην παρουσίαση των επιτευγμάτων της ομάδας.

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου