Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

Τη Δευτέρα 3 Μαΐου 2010,στις 16:30, στα Εκπαιδευτήριά μας, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτικό σεμινάριο , για εκπαιδευτικούς, με θέμα: « Εγκέφαλος, Ανάγνωση και Κατανόηση: φυσικός δεσμός» . Το θέμα ανέπτυξε η Επιστημονική και Παιδαγωγική Σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων μας κ. Παναγιώτα Παπούλια- Τζελέπη, Ομότιμη Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πατρών και το παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων μας και εκπαιδευτικοί από σχολεία της περιοχής της Ναυπάκτου.

Στην εισήγηση παρουσιάστηκαν ευρήματα από τις απεικονίσεις του εγκεφάλου σχετικά με την ανάγνωση και την κατανόηση, τα οποία δείχνουν ότι ο εγκέφαλος, μη έχοντας ειδικά κέντρα για την ανάγνωση, χρησιμοποιεί νευρωνικά κυκλώματα ειδικά για τη γλώσσα, την ακοή, την αναγνώριση προτύπων (patterns) και την εννοιολόγηση, προκειμένου να καταφέρει να διαβάσει (και να γράψει).

Υπογραμμίστηκε η σχέση της ευχερούς – ρέουσας ανάγνωσης με την κατανόηση και ο ρόλος της εξάσκησης για την επίτευξη του αυτοματισμού, ο οποίος εξασφαλίζει την ευχέρεια.

Παρουσιάστηκε, επίσης, ο ρόλος που παίζει το εύρος λεξιλογίου – και οι τρόποι διδασκαλίας του - καθώς και οι μεταγνωστικές δεξιότητες, με στόχο τη βοήθεια των παιδιών στην κατανόηση αυτού που τα παιδιά διαβάζουν.

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου