Το σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μαςΤο σχολείο μας
Εκτύπωση

main 051111

Τη Δευτέρα, 11 Οκτωβρίου 2010, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων, πραγματοποιήθηκε συζήτηση σχετικά με τη Δυσλεξία και τη διάσπαση προσοχής των μαθητών. Αρχικά οι Εκπαιδευτικοί μας παρακολούθησαν από DVD συνεντεύξεις του καθηγητή μαθησιακών δυσκολιών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Γεωργίου Παυλίδη , ισόβιου μέλους της διεθνούς Ακαδημίας Ερευνών Προβλημάτων Μάθησης, ο οποίος, επιγραμματικά, χαρακτηρίζει το φαινόμενο ως «Θείο Δώρο».

 

Ο καθηγητής Γεώργιος Παυλίδης επινόησε τη Βιολογική - Πρόγνωση – Διάγνωση της δυσλεξίας, από την Προσχολική ηλικία με το διεθνώς αναγνωρισμένο «ΤΕΣΤ ΠΑΥΛΙΔΗ».

Μεγάλοι εφευρέτες (Τόμας Έντισον, Άλμπερτ Αΐνστάιν, Λεονάρντο Ντα Βίντσι κ.λ.π.), ηθοποιοί (Τομ Κρουζ, Σιλβέστερ Σταλόνε κ.λ.π), ζωγράφοι ( Πάμπλο Πικάσο), επιχειρηματίες ( Γουόλτ Ντίσνεΰ) αλλά και πολλοί άλλοι διάσημοι υπήρξαν δυσλεξικοί.

Η δυσλεξία, σύμφωνα με τον κ. Παυλίδη, είναι μια μαθησιακή δυσκολία, που συναντάται κυρίως στο γραπτό λόγο. Ένας πανέξυπνος μαθητής έχει δυσκολία να διαβάζει και να γράφει. Είναι καλός στα προφορικά αλλά έχει σημαντικό πρόβλημα στα γραπτά. Η αιτία της δε, σύμφωνα πάντα με τον κ. καθηγητή, είναι κληρονομική.

Τα συμπτώματα της δυσλεξίας συμπυκνώνονται στα εξής χαρακτηριστικά. Ο δυσλεξικός:

  • Δεν αναγνωριζει τις λέξεις
  • Δεν καταλαβαίνει τι διαβάζει
  • Αντιστρέφει ή παραλείπει γράμματα και αριθμούς

Η αντιμετώπιση ενός δυσλεξικού μαθητή, από γονείς και εκπαιδευτικούς, απαιτεί μεγάλη υπομονή αλλά προπάντων αμέριστη αγάπη και κατανόηση. Σημαντικό στοιχείο για τη βελτίωση της εικόνας του δυσλεξικού είναι η έγκαιρη διάγνωση, η οποία με το ΤΕΣΤ ΠΑΥΛΙΔΗ μπορεί να επιτευχθεί σε μικρή (προσχολική) ηλικία, η αύξηση της αυτοπεποίθησής του και η συνεχής επιβράβευσή του.

Share on Facebook

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Με τον δικό μας «Εμμανουήλ» και τα παιδιά της Κοινότητας Μούκο Ρουάντας, χτίζουμε ένα καλύτερο μέλλον

Στη Ρουάντα «έφτασαν»  τα Εκπαιδευτήρια Πάνου για τέταρτη χρονιά εφέτος. Ως ανάδοχοι οι μαθητές μας παρακολούθησαν την πορεία του Εμμανουήλ Νιμιγιμάνα, του προστατευόμενου μας,  μέσα από έντυπο υλικό και μια σύντομη παρουσίαση για την ευρύτερη κοινότητα στην οποία κατοικεί.

Περισσότερα »

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

filanthropiki

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα του σχολείου μας

Η φιλανθρωπική δραστηριότητα και το πνεύμα αλληλεγγύης αποτελούν ισχυρά θεμέλια πάνω στα οποία στηρίζεται το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου.

Περισσότερα »

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ypotrofies small

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΣΧ. EΤΟΥΣ 2017-2018

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτηρίων Πάνου, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών, για την χορήγηση υποτροφιών στο Γυμνάσιο, κατά το σχολικό έτος 2017-2018.

Περισσότερα »

Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Google+
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Facebook
Τα Εκπαιδευτήρια Πάνου στο Twitter
Το κανάλι των Εκπαιδευτηρίων Πάνου